Muutke küpsiste eelistusi

AVAMEELSELT KÖÖGIST EHK SEIKLUSED KULINAARSES ALLMAAILMAS [Kõva köide]

  • Formaat: Kõva köide, 320 lk, , KõrgusxLaius: 20x14 cm
  • Ilmumisaeg: 2021
  • Kirjastus: Varrak
  • ISBN-10: 9985353161
  • ISBN-13: 9789985353165
Teised raamatud teemal:
  • Formaat: Kõva köide, 320 lk, , KõrgusxLaius: 20x14 cm
  • Ilmumisaeg: 2021
  • Kirjastus: Varrak
  • ISBN-10: 9985353161
  • ISBN-13: 9789985353165
Teised raamatud teemal:

Anthony Bourdain (1956"2018) on mitmes mõttes haruldane kokk. Ta töötas ennast nõudepesijast New Yorgi moodsa restorani peakokaks ja kirjutas sellest siis käesoleva raamatu. Raamat sai suurepärase vastuvõtu osaliseks, sellest vaimustusid nii lugejad kui ka kriitikud. Pärast seda on ta kirjutanud veel mitu raamatut ning juhtinud kokasaateid Travel Channelis ja Food Networkis.

"Avameelselt köögist" räägib sellest, kuidas algas ja kulges Bourdaini kokakarjäär. Kuulsusest ja glamuurist oli asi kaugel, kui ta nõudepesijana viletsavõitu kalarestoranis tööd sai. Et ta oli aga lapsest saadik kokaks saada tahtnud, siis õppis ta ahnelt ja väsimatult ning kohanes selle kummalisevõitu maailmaga, mis tema ees avanes. Tema köögilugudes leidub provintsirestoranide värvikaid tegelasi, New Yorgi peenemate söögikohtade töötajaid ja kliente, narkoärimehi ja reisidel kogutud muljeid Jaapanist ja Prantsusmaalt.

Seda väljaannet on täiendatud Anthony Bourdaini märkustega, mis pärinevad 2012. aastast. Lisandunud on autori ees- ning järelsõna.