Paljudel perenaistel, eriti noortel ja algajatel, on põhjendamatu kartus küpsetamise ees, kuna see töö sageli ebaõnnestub. Tegelikult pole küpsetuskunsti õppimine sugugi raske, kui on vaid kannatlikkust ja huvi asja vastu. Harjutamine ja katsetamine teeb meistriks - see ütlus on paikapidav ka küpsetus oskuse omandamisel.
Materjalis on olulist tähelepanu pööratud juhistele ja näpunäidetele, mis tööd hõlbustavad, kui ka võimalikele küpsetamisel tehtavatele vigadele. Et nõuanded oleksid paremini märgatavad, on need ümbritsetud äärisega.
Üldosas on käsitletud taignate eriliike, et algajad-küpsetajad saaksid võrdleva ettekujutuse, mille järgi teha valikut. Olenevalt toodetes, on retseptides tehnoloogiakirjeldus detailsem. Suurema osa broðüürist moodustavad retseptid.
I osa
-üldisi juhendeid küpsetamisel
-juhend taignate valmistamisel
-pärmitaigen
-muretaigen
-biskviittaigen
-lehttaigen
-õhuline munavalgetaigen, besee
-keedutaignatooted
-suured ja väikesed saiad
-pirukad
II osa
-koogid, tordid
-küpsised
-külmad koogid
-rasvaküpsised
-vahvlid