Muutke küpsiste eelistusi

Õie- ja ürdiliköörid: 50 retsepti Schwarzwaldi kutseliselt viinameistrilt [Pehme köide]

(Kujunduse Teostaja: , Toimetaja: )
  • Originaalpealkiri: Blüten- und Kräuterliköre. 50 Rezepte von der Schwarzwälder Brennmeiisterin. (GER)
  • Formaat: Pehme köide, 128 lk, , KõrgusxLaius: 23x16 cm
  • Ilmumisaeg: 2020
  • Kirjastus: Hea lugu
  • ISBN-10: 9949673992
  • ISBN-13: 9789949673995
Teised raamatud teemal:
  • Originaalpealkiri: Blüten- und Kräuterliköre. 50 Rezepte von der Schwarzwälder Brennmeiisterin. (GER)
  • Formaat: Pehme köide, 128 lk, , KõrgusxLaius: 23x16 cm
  • Ilmumisaeg: 2020
  • Kirjastus: Hea lugu
  • ISBN-10: 9949673992
  • ISBN-13: 9789949673995
Teised raamatud teemal:

Keemiku haridusega kogenud viinameister Rita Vitt teeb oma Saksamaal Schwarzwaldis asuvas Brunnenhofi mahetalus juba üle 20 aasta likööre, mille retseptides ta sobitab kokku nii õite kui ürtide lõhna- ja maitsenüansse. Hõrgud, osalt ka eriskummalised kombinatsioonid pakuvad igale liköörinautijale uusi maitseelamusi, kehutades huvilist argiste loodusandidega loominguliselt ümber käima.

Retseptides on lähteained antud 1 ja 5 liitri likööri valmistamiseks.

Lisaks saate raamatust täpsed juhised ürtide-õite-viljade korjamiseks ja töötlemiseks ning ka likööri säilitamiseks. Autor soovitab: valmistage endale uusi maitseüllatusi, alustades magusa hõnguga üheksavägise-saialilleliköörist ja lõpetades vürtsika rohelist värvi teelehe-kortslehelikööriga. Likööri valmistamisest võib saad tore harrastus, mis aitab ka taimi tundma õppida. 

Raamatu ilusatel piltidel mõjuvad väga ahvatlevalt kannikese-, sireli-, ristikuõie- ja angervaksaliköör, kuid looduslikke rüüpeid saab teha nt ka lehisekäbidest ja kuusekasvudest, retseptides on soovitatud koos kasutada nt kõrvenõgeseid ja sarapuupähkleid ning rabarberit ja tüümiani.