Prantslased peavad lugu heast toidust ja veinist ning Peter Mayle näitab, kui nakkav see suhtumine võib olla. Tema vaimukal juhtimisel saab lugeja tutvuda prantsuse köögi kõigi aspektidega ja olla näiteks tunnistajaks ägedatele vaidlustele täiusliku omleti valmistamise teemal. Mayle'i lugemine võrdub peaaegu mitmekäigulise õhtusöögiga, aitab paremini mõista prantsuse elulaadi ja annab mõnusa pildi seal pakutavatest maitsenaudingutest.
Sisukord:
Hors d'Oeuvre
Prantslane mu sees
Mis saab meile osaks
Vitteli koivamekkijad
Siniste jalgadega aristokraadid
Armastus esimesest nuusutusest
Aeglane toit
Lõunasöögiks lahtiriietumine
Asjatundjate maraton
Kesk lendavaid korke Burgundias
Kohtumine mudasel põllul
Tsiviliseeritud puhastus
Kõhu teejuht
Viimane käik
Mayle'i kirjeldused panevad suu vett jooksma...
Originaali pealkiri: French lessons: adventures with knife, fork and corkscrew