Muutke küpsiste eelistusi

Toitvad teraviljatoidud [Pehme köide]

  • Formaat: Pehme köide, 56 lk, , KõrgusxLaius: 168x22 cm
  • Ilmumisaeg: 2021
  • Kirjastus: Ühinenud ajakirjad
  • ISBN-10: 9949696976
  • ISBN-13: 9789949696970
Teised raamatud teemal:
  • Formaat: Pehme köide, 56 lk, , KõrgusxLaius: 168x22 cm
  • Ilmumisaeg: 2021
  • Kirjastus: Ühinenud ajakirjad
  • ISBN-10: 9949696976
  • ISBN-13: 9789949696970
Teised raamatud teemal:

Teraviljade hulka kuuluvad kõrrelised, nagu rukis, oder, nisu, kaer, riis ja hirss, teraviljadeks loetakse ka mittekõrrelised tatar ja kinoa. Kuigi aeg-ajalt paneb järjekordne moodne dieet mõne neist põlu alla, siis on kõik toitumisteadlased ühel meelel, et teraviljatooted on organismile olulised ja vajalikud. Kõik nad sisaldavad palju kasulikke aineid: vitamiine, rasvu, valke, mineraal- ja kiudaineid.

Võtame või kõigile tuttava hommikuse kaerapudru: see on tervislik valik, sest hoiab korras seedimise ja tänu kaeras sisalduvale beetaglükaanile alandab ka kolesterooli.

Teratooteid ostes tasub valida täisteraviljatooted, sest nendes on rohkem kasulikke aineid. Väga oluline on kiudainerikkad kuivad kruubid ehk kooritud ja lihvitud terad ning tangud ehk kooritud ja purustatud terad eelnevalt leotada. Sellega valmistate terad söögitegemiseks ette " need on pehmemad ja valmivad kiiremini " ja omastate ka toitaineid paremini.

Kui valite oma menüüsse tera- ja köögiviljad, siis on teie toiduvalik kindlasti toitev ja tervislik.